NALOG ZA RAVNE-BRČKO

 

Postupajući u skladu sa meni datim ovlaštenjima iz Arbitražne odluke od 14. februara 1997. godine (odlomak VII, dio I, stavak B), da pratim implementaciju Dejtonskog mirovnog sporazuma i jačam demokratske institucije u cijelom području Brčkog; poštujući član 42 Zakona Federacije o novim općinama i mišljenje Ministarstva pravde Federacije datog 5. oktobra 1998. godine; pozivajući se na moj Nalog od 13. jula 1998. godine i uzimajući u obzir ocjenu Potkomisije na izborne pritužbe od 6. avgusta 1998. godine (slučaj broj 98-GE-23), ovim izdajem sljedeći Nalog:

 

Odluke općinskog Vijeća Opštine Ravne-Brčko donesene 27. i 29. oktobra 1998. godine, da se smijeni općinski načelnik Ravne-Brčkog i predsjednik Općinskog vijeća Ravne-Brčkog su ovim opozvane.

 

Postojeći administrativni aranžmani u Ravne-Brčkom će nastaviti da funkcioniraju u skladu sa članom 42 Zakona Federacije o novim općinama. Općinsko vijeće Ravne-Brčkog neće poduzeti nikakve akcije da smijeni općinske zvaničnike bez mog prijašnjeg odobrenja.

 

Općinsko Vijeće Ravne-Brčkog će biti pravilno konstituirano, u skladu sa mišljenjem Ministarstva pravde Federacije od 5. oktobra 1998. godine.

 

Ovaj Nalog stupa na snagu odmah.

 

 

Robert W. Farrand

zamjenik visokog predstavnika

supervizor za Brčko

11. novembra 1998. godine

Posted in Nalozi supervizora

mapa_brckog

Međunarodna zajednica vjeruje da vlasti Brčkog imaju institucionalne kapacitete da služe građanima Distrikta i da odgovore na izazove sa kojima se oni susreću.


roderick


linije