NALOG ZA RAVNE-BRČKO

Postupajući sukladno meni datim ovlastima iz Arbitražne odluke od 14. veljače 1997. godine (odlomak VII, dio I, stavak B), da pratim provedbu Daytonskog mirovnog sporazuma i jačam demokratske institucije u cijelom području Brčkog; poštivajući članak 42 Zakona Federacije o novim općinama i mišljenje Ministarstva pravde Federacije datog 5. listopada 1998. godine; pozivajući se na moj Nalog od 13. srpnja 1998. godine i uzimajući u obzir ocjenu Potkomisije na izborne pritužbe od 6. kolovoza 1998. godine (slučaj broj 98-GE-23), ovim izdajem sljedeći Nalog:

 

Odluke općinskog Vijeća Općine Ravne-Brčko donesene 27. i 29. listopada 1998. godine, da se smijeni općinski načelnik Ravne-Brčkog i predsjednik općinskog Vijeća Ravne-Brčkog su ovim opozvane.

 

Postojeći administrativni aranžmani u Ravne-Brčkom nastavit će da funkcioniraju u sukladnosti sa člankom 42 Zakona Federacije o novim općinama. Općinsko Vijeće Ravne-Brčkog neće poduzeti nikakve akcije da smijeni općinske zvaničnike bez mog prijašnjeg odobrenja.

 

Općinsko Vijeće Ravne-Brčkog bit će pravilno konstituirano, u sukladnostiu sa mišljenjem Ministarstva pravde Federacije od 5. listopada 1998. godine.

 

Ovaj Nalog stupa na snagu odmah.

 

 

Robert W. Farrand

zamjenik visokog predstavnika

supervizor za Brčko

11. studenog 1998. godine

Posted in Nalozi supervizora

mapa_brckog

Međunarodna zajednica vjeruje da vlasti Brčkog imaju institucionalne kapacitete da služe građanima Distrikta i da odgovore na izazove sa kojima se oni susreću.


roderick


linije