Naloga o multietničkoj administraciji u dijelu općine Brčko u Republici Srpskoj izdatog 10. listopada 1997. godine

U svojstvu supervizora za Brčko izdajem sljedeći Nalog, sukladno svojim ovlastima prema Odluci o prijelaznoj međunarodnoj superviziji na području Brčkog od 14. veljače 1997. godine i u sukladnosti sa mojim Nalogom o multietničkoj administraciji u dijelu općine Brčko u Republici Srpskoj od 10. listopada 1997. godine.

 

1. Kao što je već navedeno u stavku pet gore navedenog Naloga, predsjednik Izvršnog odbora (gradonačelnik) i potpredsjednici će se pobrinuti da sastav zaposlenih u općinskoj administraciji u Brčkom, kao i u onim javnim službama koje su financirane od strane općine, odražava sastav stanovništva u općini Brčko u Republici Srpskoj, na osnovu registra birača odraženog u rezultatima općinskih izbora od 13. i 14. rujna 1997. godine. Proporcije će biti sljedeće: 52,2 % Srba, 39,1% Bošnjaka i 8,7% Hrvata. Ove proporcije će se primijeniti, u prvoj fazi, na Izvršnom odboru i unutar njegovih odjeljenja.

 

2. Kao što je dalje navedeno u stavku pet gore navedenog Naloga, predsjednik i potpredsjednici će dostaviti supervizoru sveobuhvatan kadrovski plan u roku od 30 dana od završetka izbora; 13. studenog 1997. godine je potvrđeno da su ovi izbori završeni. Takav kadrovski plan se treba implementirati do 31. prosinca 1997. godine.

 

3. U sukladnosti sa Odredbom VII.I.B.(l) Arbitražne odluke, Supervizor je konačni autoritet za sva pitanja vezana za provedbu multietničke administracije.

 

 

 

Robert W. Farrand

supervizor za Brčko

Brčko, 15. studenog 1997. godine

Posted in Nalozi supervizora

mapa_brckog

Međunarodna zajednica vjeruje da vlasti Brčkog imaju institucionalne kapacitete da služe građanima Distrikta i da odgovore na izazove sa kojima se oni susreću.


roderick


linije